4 januari, 2021

Att välja bland alla altandörrar

Att sätta in nya altandörrar är ett snabbt och enkelt sätt att öppna upp ditt hem mot naturen. Klar Fönster Dörrar har många modeller att välja på, både enkel- och dubbeldörrar. Dörrar med stora glaspartier öppnar upp mellan inne och ute och släpper in det naturliga ljuset. Vill du släppa in ljus utan att öka insynen kan ett sidoparti i frostat glas bredvid dörren vara ett bra alternativ.

Enkel dörr eller dubbeldörrar

Det första du behöver utgå ifrån är hur mycket plats du har för altandörrar inomhus respektive utomhus. Dubbeldörrar ger större möjlighet att öppna upp under varma dagar men tar mer plats både inne och ute. Har du inte plats för dubbeldörrar kan en enkeldörr med stort glasparti bli som ett stort fönster och smälta in fint i fasaden. Du kan även välja en glasdörr med spröjs som efterliknar dina befintliga fönster.

Altandörrar med fönsterparti eller helglas

Ta gärna kort på din husfasad och titta på många olika altandörrar. Rita in dörrarna på kortet för att se hur dörrdesignen passar ihop med fasaden. Glasdörrar med spröjs passar oftast bra till klassiska husmodeller i trä. Moderna husmodeller med strama linjer, så kallade nyfunkis, har oftast altandörrar helt i glas för att släppa in mer ljus. Altandörren blir då som en ram till en vacker tavla.

24 april, 2020

Ny tjänst som hjälper dig hitta hustillverkare

Att bygga hus är en stor dröm för många och det finns otroligt många husmodeller att välja bland. Att hitta hustillverkare kan vara en svår uppgift. Det är viktigt att jämföra och kontrollera olika tillverkare för att se vilken som passar bäst för ert nya hus. Leverans och pris kan skilja sig mycket.

Olika hustillverkare

Det finns många olika hustillverkare i Sverige som kan leverera allt från byggsatser till färdiga hus. Priset och leveranstiden kan skilja sig åt mellan olika tillverkare och det viktigt att du som funderar på att bygga ett hus tänker på vad som är viktigast för dig. Vissa tillverkare tillåter även egna ritningar.

Att hitta rätt bland hustillverkare kan vara riktigt svårt och därför har vi tagit fram en ny tjänst som hjälper dig att hitta rätt hustillverkare. Har du en tomt redo och vet hur mycket du kan bygga? Då kan vi snabbt gå vidare med att hitta en hustillverkare till dig.

Att välja rätt hustillverkare

Om du har ett specifik hus i tankar med egna ritningar och du redan vet om du vill ha trä, tegel eller sten som material blir urvalet mindre. Vår tjänst hjälper dig att hitta den hustillverkare som passar riktigt bra för ditt val av hus oavsett vilken husmodell du vill bygga.

Med vår hjälp kan ditt val av hustillverkare bli betydligt enklare. Det är riktigt svårt att välja bland hundratals olika tillverkare och veta vilken som passar bäst för dig. Eftersom priset kan skilja sig rätt mycket kan det snabbt bli dyrt om det inte finns stöd och experthjälp att få i valet av hustillverkare.

9 oktober, 2019

Vad är betongsanering och hur kan det göra underverk för ditt betonggolv?

En betongsanering innebär att man återställer ett betonggolv till sitt ursprungliga skick (eller bättre!). Betonggolv finns numera i många miljöer; privat och offentligt. Betongen är ett alternativ till exempelvis marmor eller annan natursten. Den har ofta kvalitet och egenskaper som är fullt jämförbara med de konkurrerande materialen.

Precis som vad gäller för till exempel marmorgolv, utsätts betongytan för en förslitning som kan gå snabbare eller långsammare beroende på golvets kvalitet och användning. Man kan alltså inte förutsäga när ett behov av en betongsanering kan uppstå.

När man märker att ytan tappat sin glans eller när man får problem att göra rent på ett sätt som tillfredsställer kraven på hygien eller miljöskydd kan det vara dags att överväga en betongsanering.

Idag finns det ett antal företag som har specialiserat sig på denna typ av arbeten. Samtidigt har det också utvecklats metoder för att betongsaneringen leder till bättre resultat och till en lägre kostnad än som tidigare har varit möjlig.

Själva saneringen består av två huvudsakliga delar men kan utföras på en och samma gång med samma utrustning. Den första delen innebär i princip att allt som inte är betong avlägsnas. Därefter bearbetas själva betongen.

6 augusti, 2019

Bygga pool – varför inte?

Har du bestämt dig för att bygga en pool? Då finns det mycket du måste lära dig först. Självklart kan du anställa någon som tar hand om hela bygget men är det något du skulle vilja göra själv finns det en hel del du måste tänka på. Här kan du läsa några tips om hur du kan gå tillväga och vad du behöver tänka på innan du kan påbörja bygget. Det första steget när du ska bygga en pool är att du måste ta reda på är ifall det är möjligt att bygga en pool där du vill ha en.

Poolstorlek och form

När du är säker på att det är möjligt att bygga pool på det stället du har valt, måste du ta reda på hur stor pool du vill ha och vilken form på poolen. Det finns nämligen ett stort utbud att välja mellan. Exempel på poolformer är rektangulär, rund, oval och så vidare. Du måste också ha en klar idé till vad du vill använda din pool till, vill du till exempel motionssimma behöver du en längre pool men vill du endast ha en pool till varma dagar räcker det med en lite mindre. Djupet på poolen är också något du måste bestämma.

Bygga själv eller inte

Om du vill bygga en pool själv istället för att anlita någon att göra det måste du planera noga. Det är en stor trygghet att anlita en professionell pool-byggare.Det första du rekommenderas att göra är att ta reda på vilken budget du har. Det är också viktigt att du har tid. Att bygga en pool kan ta rätt lång tid och vid eventuella misstag kan det tillkomma kostnader för att fixa dem. Det finns många bra tips på hur ett poolbygge går till och vad du måste tänka på. Varför inte fråga om råd av någon som redan har byggt en? Läs även på nätet för att hitta tips och prata med specialister innan du påbörjar bygget.

21 juli, 2019

Tips när du ska välja tapet

Det är lätt att välja fel tapet, att man köper mer på känsla än med hänsyn till funktion och form. Tapeten känns rätt tills den hamnar på väggen och varken passar möblerna, rummet eller övriga rum. Genom att smalna av valen innan man börjar sålla bland tapetutbudet har man gjort sig själv en tjänst, både ekonomiskt och tidsmässigt. Vilket rum ska tapetseras? Hur är stilen på möblerna i rummet, och vilket är temat för andra rum? Tapeten ska hålla i flera år och anpassas till rummets funktion. Kökstapeter och barnrumstapeter ska till exempel tåla spill och fläckar, och lätt kunna torkas av.

Tidlös design eller retromönster

Idag finns det tapeter för alla plånböcker och smaker. Bland det första man behöver bestämma sig för är vilken stil tapeten ska ha. För det lilla, romantiska huset finns tapeter med english cottage-stil, för den båtintresserade finns den maritima stilen. Du som vill uppleva historiens vingslag kan njuta av rokoko- och jugendtapeter. Husets byggnadsår kan behöva styra valet av tapeter, för att skapa en mer tidsenlig känsla och utformning. Retrotapeter finns för 1900-talets olika årtionden, både som vanlig papperstapet eller non woven. Retrotapeter kan erbjuda ett grafiskt äldre mönster, men i fler färgnyanser som passar det moderna hemmet. Låt din personlighet speglas i valet av tapet!

Det slutliga tapetvalet

Det kan vara bra att ta hem tapetprover som man testar mot väggen och möblerna, innan man gör det slutgiltiga valet. En alldeles för mörk tapet kan krympa rummet. Då kanske det räcker med en fondvägg, medan övriga väggar målas ljusare. Fel färg på tapeten kan få dina vita soffor att se smutsgråa ut. I slutändan kan det vara tapetsorten, det vill säga materialet, som styr. För nybörjaren och den trångbodde kanske non woven tapeter är bästa alternativ, då man behöver minimalt med verktyg och kunskap för att komma igång. Du som vill ha snygga och slittåliga tapeter kanske hellre överväger textiltapet.