Vi spenderar mycket av vår vakna tid i köket och uppskattar att hänga i ett mysigt kök. Många av oss har massor med trevliga matminnen och de flesta av oss gillar att bli bjudna på en god middag. Till matens upplevelse bidrar kökets utseende och inredning. Har du inrett köket på ett trevligt sätt kommer du säkert kunna ha mysigare middagar med familj och vänner. Vi ger dig tips på vad du ska tänka på när det är dags att inreda hemmets hjärta!

Det första du ska tänka på när det kommer till köket är hur mycket du lagar mat och hur många som regelbundet ska äta i köket. Om du är singel och inte lagar mat kanske du kan skippa dubbla ugnar och hel kyl och frys medan småbarnsfamiljen som tillbringar många måltider hemma vid köksbordet behöver ett kök som fungerar att laga mat i och som rymmer alla familjemedlemmar. Därefter kan du börja fundera på hur köket ska inredas.

Det är lätt att spendera pengar när det kommer till köksinredning men försök att tänka på att det mesta finns i prisklasser. Då får du bänkskivor som håller otroligt länge. Valuta för pengarna med andra ord! Tänk också efter vad som är viktigast för dig och lägg mest pengar på det. Är det att kunna brygga gott kaffe det första du gör på morgonen? Eller vill du ha sittplatser till alla vänner som kommer på brunch på söndagen? Ditt kök ska kännas personligt och fungera för dig – så låt dina val visa vem du är!

Personlig inredning går hand i hand med en stor trend inom heminredning just nu, nämligen att köpa second hand, även till köket. Genom att leta på begagnat-marknaden kan du hitta inredning som ingen annan har och det ger en unik touch på ditt kök. Kök av hållbara material och jordnära färger förutspås bli ännu vanligare i våra hem under 2020. För dig som gillar att laga mat gäller även fortsättningsvis att använda dig av riktigt bra redskap som visar att du är kunnig.