Begravningskistor finns i ett brett utbud av stilar och färger från en enkel mörkgrå till en levande blå begravningskista. Vissa är utformade för att sitta direkt på marken medan andra är inbyggda i en gravsten. Förutom denna artikel hittar du bra tips inför begravningen på begravningsbyrå.se.

Det finns många olika mönster av begravningskistan inklusive sådana som innehåller namnen på den avlidne. Vissa inkluderar också en speciell dikt eller bibelvers. En begravningsblomma som symboliserar den avlidnes personlighet kan också bytas ut mot begravningsblommor. Ofta inkluderar dessa rosor varvat med små klingande klockor, hästskor, pärlor eller guldmynt.

Den andra typen av begravningsvisning är kondoleansboken. Dessa böcker innehåller personliga hyllningar till den avlidne placerade på individuellt inslagna sidor. Dessa hyllningar kommer ofta i form av en klippbok med personliga bilder inkluderade.

Andra mönster inkluderar en plack som kan fästas på framsidan av kistan, som visar en scen varifrån den avlidne har tillbringat några av sina sista stunder. Ofta är det scener från favoritfilmer eller en favoritbok. Dikter kan inkluderas av både de efterlevande familjemedlemmarna och vänner. I vissa fall kan ett foto av den älskade också införlivas med detta.

I vissa fall kan familjemedlemmar och vänner välja att skapa en hemsida eller Facebook-sida för att dela minnen och höjdpunkter från en älskad. Dessa kan sedan ingå i begravningstjänstens minnesprogram. Till exempel om din avlidne hade varit en ivrig fiskare, kan ett foto av havet eller någon annan bild av undervattensvärlden införlivas med detta.

Oavsett vilken typ av kista du väljer, kom ihåg att den kommer att lagra dina nära och kära minnen för dig. Det kommer att hjälpa dig att komma ihåg dem vid en tid då det finns lite annat du kan göra. Många familjer tycker att det är svårt att bära dessa kistor eftersom de känner att de måste låtsas att de mår bra och glömmer att alla begravningar är en högtidlig påminnelse om hur livet var för den avlidne. Ett äkta begravningsprogram är därför en väsentlig del av en begravningstjänst.

Kom slutligen ihåg att inkludera blommor. Även om det kan vara svårt att köpa begravningsblommor och arrangemang när du är ekonomiskt trång, försök att hålla dina kostnader nere så mycket som möjligt genom att kolla blomsterhandlare och grossister i ditt närområde. Det finns också gott om bra blomsterhandlare online som erbjuder begravningsbuketter till konkurrenskraftiga priser och som har ett brett utbud. Att välja en begravningskista är ett mycket svårt beslut men ett som kan fattas med noggrann planering och övervägande av alla element som kommer att vara närvarande vid din älskades begravning.